Кметът на Мадан връчи стипендии от лични средства на двамата отличници от випуск 2018г

Днес кметът на Мадан Фахри Молайсенов посрещна двамата първенци на средните училища в Мадан от Випуск '2018.  Преди шест години градоначалникът поде инициатива, която вече се превърна в традиция, в която с лични средства награждава двама отличници от средните училища в Мадан. Така те ще бъдат подпомогнати в старта на университетското си обучение.
Ден след началото на новата учебна година, днес кметът се срещна с двамата младежи – първенци на випуска си, които са 12-те поред от началото на инициативата.  

С най-висок успех от СУ „Отец Паисий“ за 2018 e Нелина Рускова, която завърши средното си образование с успех 5, 91. Момичето ще продължи висшето си образование в ПУ „Паисий Хилендарски“, избирайки да се развива в учителската професия.  
Васви Юмеров е първенецът за 2018г. на ПГ „Васил Димитров“ с успех 5, 65 и е приет в Пловдивския университет в специалност „Информатика“.

Молайсенов поздрави младежите за постигнатите успехи, като им пожелава да бъдат първенци във всички бъдещи начинания и изрази надежда един ден да се върнат в Мадан.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини