Стотици пакети с храни събраха за нуждаещи се учениците от Професионална гимназия в Смолян

Изображение 1 от 5

    Благотворителните инициативи около големите празници са традиция и в тях се включват хора от всички възрасти. Учениците от ПГТТ „Христо Ботев“ в Смолян обаче не отварят сърцето си само по празниците, а винаги при нужда откликват и организират акции с благородна кауза. Това се случи и на 17 декември 2018г, когато за поредна година възпитаниците на професионалното училище, заедно с преподавателите си, организираха коледна акция за събиране трайни хранителни продукти в три големи магазини в областния град.

    Десетки смолянчани откликнаха на призива на младежите и дариха продукти, които ще бъдат дарени на хора в нужда-самотни майки, възрастни, болни и социално слаби хора. Акцията стартира в 17 часа в понеделник и за няколко часа бяха събрани 182 бутилки олио, 184 пакета ориз, 268 макарони , 222 килограма захар, големи количества варива, консерви и още много различни хранителни продукти.

    Всеки дарител получаваше саморъчно направена картичка от учениците, с пожелания за здраве и щастлива нова година.

    Предколедната инициатива е поредната, която организира Клуб „Милосърдие“ към Професионалната гимназия, който съвсем наскоро получи и грамота  за участие в национален конкурс „Най-добра доброволческа инициатива 2018“, организиран от Национален алианс за работа с доброволците,

    „Благодарим Ви, добри хора, че се отзовахте и помогнахте за реализирането на благотворителната инициатива! Благодарение на Вашата помощ на Коледа ще усмихват лицата на над 50 семейства и самотни възрастни хора в затруднено материално положение!
    Благодарим Ви! Бъдете здрави, щастливи и благословени! И помнете: Нито една проява на доброта не е загуба на време! На всяко направено добро се връща с добро!“, написа в социалната мрежа голямата спортистка и олимпийски медалист Милка Манева, която е председател на клуб „Милосърдие“.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини