Община Рудозем ще подпомогне финансово близките на убитата в Германия Меди

Граждани, фирми и общината в Рудозем събират средства, за да се транспортира тялото на 25-годишната Меди Челебиева, която беше убитата в Германия. С финансова помощ се ангажира и Община Рудозем, като размера на средствата ще бъде определен на заседание на общинска комисия днес. В помощ на близките се включиха и от местната администрация, която активно съдейства за организацията и логистиката по транспорта на тялото на момичето до България.

Младата жена от рудоземското село Коритата бе открита в неделя мъртва в жилището ѝ в германския град Бад Наухайм. Разследващите работят по версия за убийство от страна на съпруга ѝ Кирил.

Първоначално за транспорта е трябвало да се осигурят около 6 000 евро, в последствие става ясно, че специализираният превоз може да се осъществи и за половината от поисканата сума. След броени дни лъчезарната Меди щеше да навърши 26 години, а по непотвърдени данни, младата жена е била бременна.

От трагедията са потресени не само хората в родното село на Меди, а и в Рудозем, където за часове местното население се организира и освен вълна от състрадание към покрусеното семейство, жителите и фирмите от града се включиха с дарения.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Не
    Недейте така
    0 -2
    16:57, 10 апр 2019
    Недейте така, има голяма вероятност да е нещастен случай!
    Как би се чувствало момчето като прочете тази новина!
    Губи половинката си, очакваното дете, а и на главата му тази новина?
    Проверявайте добре, тогава пишете!

    https://trafficnews.bg/krimi/blizkite-kiril-medi-ne-e-ubita-bila-e-bremenna-i-e2-138240/
    • Б
      Б
      1 0
      17:31, 10 апр 2019
      Меди е била убита! Всички знаем колко са верни новините от trafficnews!!! Немските вестници и сайтове гърмят от новината, но както винаги в България се разпространяват глупости!!!
  • 2
    Б
    Б
    0 0
    17:33, 10 апр 2019
    Изрода е убил бременната си жена и часове по-късно е заловен! Да изгние в мъки дано!
Последни новини