В Хасково и Враца се бави предаването на протоколите

В Хасково и Враца се бави приемането на протоколи, което води до напрежение сред чакащите председатели на секционните комисии да ги предадат, показа в репортажи bTV.

12 часа след края на изборния ден пред районната избирателна комисия в Хасково все още чакат стотици хора, които не са предали изборните резултати. Те предлагат да се промени организацията и да се направи график коя община в колко часа да дойде.

Веселина Тенчева, председател на Районната избирателна комисия, отбеляза, че продължават да се приемат протоколи, защото има много голям брой сгрешени протоколи. "В секциите, в които трябваше да бъде изготвен секционен протокол за едновременно гласуване с бюлетина и машина, над 90% от комисиите не успяха да се справят", обяснява Тенчева. Към 8 ч. сутринта обработените протоколи са 66%.

Отново заради множество грешки се бави приемането на протоколите във Враца.

Александър Андреев, говорител на ЦИК, обяви пред БНТ, че в комисията няма постъпили жалби. Умората се натрупва, няма в момента каквото и да било напрежение, в ЦИК не са постъпили сигнали за опашки пред районните избирателни комисии и напрежение във връзка с приемането на документите, обяви той. Затова той смята, че става дума за застъпване на графиците по превозването на членовете на секционните комисии.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Си
    сикаджия
    4 -1
    09:41, 27 май 2019
    от кого вярвате на битивитол там само истерии и вестник дума , нищо вярно.
Последни новини