Ансамбъл „Родопа” и „101 каба гайди” вдигнаха на крака НДК

Концерт "Всичкото злато на Родопите" - с участието  на  Държавен Ансамбъл  „Родопа“ и 40 гайдари от „101 каба гайди” при Народно читалище „Христо Ботев-1871” в Смолян, с ръководител Костадин Илчев, взриви зала №1в НДК на 14 май.

Концерта бе открит от гайдарите, които обраха аплодисментите на публиката, сред която присъстваха и много родопчани.

Залата стана на крака и в края на концерта всички заедно изпяха химна на Родопите „Бела съм бела юначе“.

Цялата програма, с участието на всички  формации от фолклорния ансамбъл „Родопа“ в Смолян се посрещна от публиката изключително възторжено, а на излизане хората чакаха на входа, за да поздравят родопските изпълнители.

„Нашето присъствие е уникално и носи настроение с фолклорните изпълнения и красивите костюми. Родопа планина разнесе славата и напълни сърцата на хиляди присъстващи, за да запазят традициите и корените на нашите предци” сподели ръководителят на гайдарския оркестър Костадин Илчев.

  В края на миналата година ансамбълът преживя тежки дни и беше на ръба от закриване, но благодарение на медиите, на музикалната общественост в България, на гражданите на Смолян и на почитателите на родопската песен, ансамбълът продължи да съществува. От началото на тази година вече има богата концертна програма, което е най-голямата радост за изпълнителите, заяви директорът на ансамбъла Светозар Казанджиев.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини