Лъснаха площад “България” в Смолян за 24 май

 По разпореждане на секретаря на общината Замфир Копчев в продължение на два дни служители по чистотата на “Титан Клинър”, както и работници от програмите за временна заетост към местната администрация, почистваха и освежаваха централния площад на Смолян.

За пръв път от години водната каскада бе почистена и измита, както и напълнена с прясна вода.

Подрязани са и декоративните храсти, които на места бяха "погълнали" голяма част от стълбищата и алеите. Премахнати са треви и прораслите клони на дърветата, а целият площад в центъра на града бе измит.

От водната каскада и района около театъра машините на “Титан” извозиха два самосвала с боклуци, повечето  растителни.

До края на деня всички зелени зони около площада ще бъдат окосени, включително островите по булеварда и градинките към болницата. Паралелно с това започна измиване на централния булевард “България”.

По традиция община Смолян отбелязва тържествено 24 май- Ден на славянската писменост и култура. Планирано е всички официални мероприятия да се проведат на амфитеатъра, който грейна празнично. Кулминация в тазгодишните тържества за светлия празник ще бъде бенефисен концерт на световноизвестната родопска певица Валя Балкнаска, заради което утре вече в центъра на Смолян се очакват стотици жители и гости на града. Приготовленията вече текат, като се изграждат сцена, временни търговски обекти и шатри за гостите.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини