Ученици от Чепеларе сътвориха соларен електромобил

Възпитаниците на Професионалната Гимназия по Селско, горско стонаство и туризъм «Н.Й.Вапцаров» в Чепеларе, успешно създадоха модел на радиоуправляем соларен електромобил.

Талантливите родопски младежи от училището спечелиха първо място в състезание за модели на соларни автомобили, което се проведе по программа «Леонардо» през юни в хърватския град Задар.

Ученици от училището, в което се обучават за водачи на трактори, леки и товарни автомобили,

участваха и в редица национални и международни състезания –Международно състезание „Горски многобой”,  Национална научно -студентска конференция, в които се отличиха Жанет Карабаджакова, Исмет Стефанов, Кирил Крумов.

В чепералското училище професионално се подготвят в извънучилищна квалификация и специалисти от целия регион на Средните Родопи. Стотици от тях днес упражняват професии, придобити в училището. За новата учебна година в професионалната гимназия се откриват две нови специалности:

„Възобновяеми енергийни източници” и „Автомобилна мехатроника”.  

През последните години по различни проекти, сградата на школото е облагородени с нова отоплителна инсталация с биогориво, направен е основен ремонт и ново обзавеждане на учебната база и общежитието.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини