Франция екстрадира хакера мeгамошеник BadB

Франция е екстрадирала в САЩ един от най-големите мошеници, специализиран в източването на кредитни карти.

Владислав Хорохорин - BadB ще бъде съден във Вашингтон, а дотогава е в ареста. Той е предаден на американското правосъдие на 7 юни, но едва сега американското министерство на правосъдието съобщи за това.

27-годишният Хорохорин има украински, руско и израелско гражданство. Той е обвинен в злоупотреби с кредитни карти в особено голям размер. Продавал в интернет откраднати данни във форумите CarderPlanet и carder.su.

BadB e един от организаторите на престъпна схема, чрез която били източени над 9 млн. долара от 2100 банкомата в 280 града по цял свят за по-малко от 12 часа.

През ноември 2009 год. федералният съдия на окръг Колумбия задочно предяви на прословутия хакер обвинения в измама и кражба с утежняващи вината обстоятелства. BadB има повдигнати още обвинения в Джорджия - в заговор с цел киберпрестъпления и в измама с използване на комуникационни средства.

Хакерът бе задържан във Франция през август 2010 год., при опит да се качи на полет за Москва. Ако бъде признат за виновен по всичките обвинения може да получи 62 години затвор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини