Сирийския министър на отбраната убит при атентат

Военният министър на Сирия е загинал при самоубийствен атентат в сградата на Национална сигурност в Дамаск, съобщи държавната медия, цитирана от СиЕнЕн.

„Терористичната бомба" е избухнала по време на среща на министрите. Няколко души са ранени, като някои от тях са в критично състояние, съобщава държавната телевизия.

Сирийският военен министър Дауд Абдулла Раджиха е бил убит при експлозия, според Ройтерс и сирийската държавна телевизия. Първоначално се съобщаваше, че сирийският вътрешен министър Мохамед Ал-Шаар, е бил ранен при експлозията в Дамаск, но минути по-късно бе съобщено, че е загинал. Той е починал в болница, където е бил откаран след атаката, предаде Ройтерс, позовавайки се на източници. Според PressTV състоянието му е стабилизирано.

Базираният в Ливан новинарски канал Ал-Маяден информира, че няколко висши служители по сигурността са загинали при взрива, без да се съобщава допълнителна информация.

Активисти в Дамаск съобщиха, че Републиканската гвардия е затворила болница „Шами" в столицата, след като линейки са докарали пострадали от атентата.

Зетят на Башар Асад Асеф Шаукат е също сред ранените.

„Терористичната експлозия, която имала за цел да удари сградата на Национална сигурност в Дамаск, се е случила по време на среща на министри и редица ръководители на държавни агенции по сигурността", пояснява държавната телевизия.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини