Трайков: Дизелът трябва да се продава на цена от 2.40 лв. с ДДС

Като човек, който сезира преди време КЗК, съм на мнение, че има нещо нередно на пазара на горива у нас, но няма да коментирам решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от преди няколко дни, че картел няма. Това каза бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, в интервю за Нова телевизия, „Здравей, България”, предаде КРОСС.

Според него особено сериозно е положението с цената на дизела. „Цената му е много висока като абсолютна стойност”, посочи Трайков. Според него решението е в посока улесняване на вноса и конкуренцията, което все още е проблем. В момента България се намира на четвърто място по бензин и на катастрофалното девето място при цената на дизела в ЕС. Трябва да сме на второ място по цената на дизела, смята Трайков. По думите му в момента у нас дизелът трябва да се продава на цена от 2 лв. без ДДС или 2.40 лв. с ДДС.

По повод увеличението на цената на тока и обвиненията към Трайков за акциите му в „Каолин” АД, бившият министър каза, че няма как човек да има частен интерес.

„Като министър не съм правил оценка дали да бъде направена концесията или не”, посочи Трайков. Според него е смехотворно твърдението, че цената на варовика влияе на цената на тока.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини