От полицията предупреждават за нова вълна измами в Хасково

През последните дни в РУП-Хасково са регистрирани две телефонни измами с двама потърпевши. Десетки опити е имало за това кратковреме, съобщават от полицията и призовават хората да внимава.

Обикновено начина за измамите е чрез обаждане по домашен или мобилен телефон, като се съобщава за катастрофа, причинена от близък роднина, при което има нужда от пари за операция.

Друг начин е историята, че е задържан близък роднина, който е блъснал дете и трябва да се плати определена сума пари на държавен орган.

Измамниците използват и схема, при която съобщават, че е спечелена награда от томбола и трябва да се закупят ваучери на различна стойност, като се продиктуват номерата. По този начин се зареждат картите на измамниците, с които осъществяват следващи измами.

Потърпевши при тези деяния са предимно възрастни хора, които са вкъщи пред деня и са сами. Необходимо е вниманието им да бъде заострено за този вид престъпления.

При получаване на подобни обаждания, с цел предотвратяването на измама, гражданите трябва незабавно да сигнализират на тел. 112.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини