Атентаторът забелязан в София

Столичната полиция получи сигнал, че атентаторът от Сарафово е бил забелязан в столицата.

Това съобщи за „Хоризонт” директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Сигналите са подадени, след като МВР пусна третия фоторобот с възстановеното лице на атентатора. Полицията не се ангажира с категорично становище дали човекът, които взриви автобусът на летището наистина се подвизава в София. 

При част от проверките са установени и хора, които много приличат на фоторобота на атентатора:

Получиха се много сигнали, че се е появявал и след атентата, което не би трябвало да се получават, тъй като основното предположение е, че лицето е загинало. Всички тези сигнали се проверяват, наистина има съвпадение по описание. Доста от хората, за които се говори, се установяват. Категорични данни в тази насока не бих могъл да твърдя, че са получени, поне до момента.

След като сигналът бъде проверен, ако се прецени, че в случая има оперативно интересни факти, информацията се изпраща в Главната дирекция за борба с организираната престъпност, обясни Йорданов. Специални мерки за сигурност ще бъдат взети при откриването на учебната година в еврейското училище в София на 15 септември. Продължава да има засилено полицейско присъствие и на местата, където има граждани на Израел, както в метрото, моловете, ж.п. и автогарата в града.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини