Арестуваха младеж от Смолян за търговия с брутално детско порно

22 годишният Д.С от Смолян е арестуван при спецакция на антимафиотите от сектор «БОП» в Смолян на 27 август.

Младият мъж разпространявал в интернет детска порнография, съобщи Иван Спиров, говорител на Окръжната прокуратура.

В компютъра на арестувания педофил са открити 60 000 файла с видео кадри и снимки с порнографско съдържание, с участието на невръстни деца от 7г. до 10 годишна възраст. Смолянчанинът бил частник в международна организирана престъпна група, която създава и разпространява в глобалната мрежа материали с брутални сцени на сексуално насилие над деца.

На порнографските файлове са заснети момчета и момичета на различна възраст, някои от тях изглеждат около 5-годишни, информират запознати с разследването.

Досъдебното производство срещу мъжа е образувано по материали,  получени от ГДБОП- София, които са извършвали проверка по случая съвместно с чуждестранни служби, уточнява Спиров.

Прокурор Иван Спиров от Смолянската Окръжна прокуратура

Според него засега не е изяснено от къде са децата, които са експлоатирани при заснемането на порнографията. В хода на разследването ще се уточнява и от къде задържаният се е сдобил с файловете с перверзните сцени.

При ареста той е направил самопризнание и не отрекъл, че е разпространявал порнографските кадри.

Педофилите използвали специална криптирана Р2Р комуникационна технология, с помощта  на която обменяли помежду си файловете с детска порнография, а в създаването им участвали и самите те. Целта на тази технология била максимално затрудняване на правоприлагащите органи при проследяване и установяване на участниците в престъпната група.

Образуваното досъдебно производство е за държане, набавяне и разпространение чрез интернет на порнографски материали с участието на лица, ненавършили 18 г. За това престъпление се предвижда лишаване от свобода до шест години и глоба до осем хиляди лева, уточняват от прокуратурата.

Обвиняемият е задържан за 72 часа, а на 30 август прокуратурата ще поиска от съда да му се наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини