Трябват 5 млн.лв. за ремонта на плувния басейн в Смолян

Това пресметна на око спортният министър Свилен Нейков, който заедно с Цветан Цветанов направиха оглед на базата на спортния комплекс в града. Заедно с тях бяха и част от именитите спортисти на Смолян- тежкоатлетите Величко Чолаков и Милка Манева, която е общински съветник от ГЕРБ и Даниела Керкелова, носител на световни и европейски титли във вдигането на тежести.

Според Нейков това може да стане още в началото на следващата година, ако Спортен клуб кандидатства с проект за финансиране.

Общината ще участва с пари за проектирането и ремонтът на плувното съоръжение може да се реализира.

Препъни камък в подобна инициатива обаче, от чисто финансова гледна точка на бъдещата издръжка, ще бъде отоплението на водата в големия басейн, който е затворен и не функционира от години.Кметът на общината Николай Мелемов има идея водата да се подгрява на газ.

 „За спортната зала също ще трябва проект, но с пари от Спортния тотализатор ще се подпомогне ремонта“, заяви спортния министър. Нейков и вицепремиерът Цветанов се ангажираха да подпомогнат възстановяването на многофункционалната спортна зала и басейна в Смолян, които от години са в "безобразно състояние”, по думите на Цветанов, а децата на Смолян ходят на басейн чак в Девин.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини