Кметът Мелемов връчва дарението от ГЕРБ на пострадалия от вълци овчар

Евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев/зад Цветанов/ е сред основните инициатори на дарението

За по-малко от два дни бяха събрани средствата за подпомагане на пострадалия от вълци родопски овчар,  които вицепремиерът обеща в събота.

Животновъдът Красимир Демирев от рудоземското село Поляна, ще получи 10 хил.лв., за да възстанови по-голямата част щетите за стадото си, което беше нападнато от вълци в средата на август.

В преди два дни Цветанов лично се срещна с родопския овцевъд и му обеща финансова подкрепа от партийните структури на ГЕРБ, тъй като няма законов механизъм за обезщетение на пострадали от вълци стопани, а човекът е на ръба на разорението.

5 хил.лв. лева са дарени депутатите на партията и са заделени от средствата им за представителни разходи.

По инициатива на евродепутата от ГЕРБ Владимир Уручев, който е родом от село Буково, в съседната на Рудозем община Мадан, останалите 5 000 лева са събрани сред евродепутатите на ГЕРБ.

Днес /вторник/ кметът на община Смолян и областен  координатор на партията в Смолянско Николай Мелемов, ще връчи дарението на Демирев. Така овцевъдът, който три дни събира труповете на 62 издавени и убити от глутницата овце, ще може да поднови стадото си. Преди атаката на зверовете той се грижел за 300 овце от защитената порода Средно Родопска, а повечето средства за инвестицията на фермера са били от банкови кредити.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини