Избраха атлетите за "Спешъл Олимпикс" от Чепеларе

Двамата състезатели с кмета на община Чепеларе Тодор Бозуков

Янко Апостолов от Чепеларе е атлетът в дисциплината алпийски ски, който ще бъде един от 6-мата състезатели на България на Световните зимни игри на "Спешъл Олимпикс" в Пьонг Чанг’ 2013 Корея.

Севдалин Хаджиев ще бъде резервата в игрите.

Изборът на участниците, измежду регистрираните атлети с интелектуални затруднения,

е направен след жребий на специална церемония, която се извършва в присъствието на нотариус.

"Спешъл Олимпикс" България получи квота от 6 атлета с интелектуални затруднения – 4 за алпийски ски и 2-ма за ски бягане.

По традиция ръководството на "Спешъл Олимпикс" България предоставя квотите на 5-те български ски -общини София, Банско, Самоков, Смолян и Чепеларе.

Под ръководството на националния треньор доц. Никалай Панайотов  на Световните зимни игри в Айдахо’2009- САЩ, атлетите Росен Дльогов от Чепеларе и Спаска Топалова от Смолян, спечелиха по два златни медала в спускането от програмата на алпийските ски.

Предстоят церемониите по избор на атлет на 11 септември в София и на 20 септември в Смолян.

В 11 часа в Ресурсния център в родопския град ще бъде изтеглено името на състезателя и неговата резерва, които ще участва в дисциплината ски бягане.

 За Световните Зимни Игри на Спешъл Олимпикс в Пьонг Чанг от 29 януари до  05 февруари 2013 година се очакват над 2300 състезатели с интелектуални затруднения от 110  държави в 7 спорта. Те ще бъдат придружавани от близо 600 треньора, 6000 доброволци и над 500 официални лица, както и хиляди семейства, приятели, зрители и журналисти от цял свят.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини