Здравната инспекция в Смолян: училищата готови за новата учебна година

Шефката на РЗИ в Смолян д-р Мими Кубатева заяви, че проблем с учебната база има само в защитеното училище в село Средец

Основното училище в неделинското село Средец е единственото, което не отговаря на изискванията на Регионалната здравна инспекция и дадените предписания на школото са били изпълнени частично.

Състоянието на защитеното училище в родопското село е «незадоволително», посочват от РЗИ и допълват, че ремонтните дейности там ще се извършват ремонтни дейности.

След извършените проверки за готовността за новата учебна година става ясно, че останалите

училища и детски заведения в областта са в добро състояние и няма проблемни обекти със санитарно- хигиенни помещения. Налице е подобряване на условията в училищата на територията на областта, констатирали проверките..

Изпълнени са били  издадените 3 предписания за ремонт на общежития и 19 предписания в училища -за освежаване на класни стаи и коридори, ремонт на санитарни възли, обособяване и обезопасяване на физкултурни салони.

От 11 предписания в детските заведения 2 са изпълнени, останалите са в срок на изпълнение. Здравните кабинети също отговарят на  изискванията.

В община Рудозем има пълно саниране на училищата, с подменена дограма и покривни конструкции, резултат на добра съвместна работа с общината.

Много добри условия има и в средните училища в Неделино, Мадан и Девин.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини