Смолян втори в страната по заявления за енергийно саниране на домовете

Смолян е на второ място по подадени заявления за енергийно обновяване на жилищата след София. Това обяви в Смолян  зам.- министърът на МРРБ  Николай Нанков, който стартира информационна кампания по проект „Енергийно обновяване на българските домове”

Според подадените заявления, за саниране са кандидатствали кооперации със среден брой жилища - 15-16. В Смолян най-голямата сграда е с 29 апартамента, а най-малката с 9, а обектите са от 3 до 6-етажни постройки.

До сега в София са подадени 28 заявления за саниране, а в Смолян са 10. Общо в цялата страна са 101.

„Това показва, че смолянчани са изключително практични хора, разбират ползата от енергийното обновяване на сградите, в които живеят и оценяват уникалните условия, които проектът им предоставя”, коментира зам.-министърът.

Целта на информационната кампания, която стартира днес в Смолян, е да се запознаят повече хора с предимствата и възможностите на проект „Енергийно обновяване на българските домове”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“  и обхваща 36 градски центрове. Трайността му  е 3г. от 2012-2015 г., а  общия размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

Информационни дни по проекта в град Смолян ще се проведат в периода 1-3 октомври 2012 г. на следните локации:

2 октомври 2012 г., вторник

Стар център, пред кино „Дружба" от 15 до 19 часа

3 октомври 2012 г., сряда

Ж.к. „Невястата“ от 15 до 19 часа

По време на информационните дни представители на дирекция „Жилищна политика“, на Проектния мениджър и на Фонда за жилищно обновяване, ще са на разположение на гражданите и ще отговорят на всички въпроси на заинтересованите да обновят домовете си.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини