Адвокатът на Ангел Рашков: Подкуп от 20 лева е обиден!

20-годишният внук на ромския лидер Кирил Рашков - Ангел, обжалва пред Пловдивския апелативен съд ефективната си присъда за подкуп на полицай. Адвокатът му Хари Харалампиев определи наложеното наказание като "безумно", съобщиха Дарик радио и "Фокус". На 14 март пътни полицаи от Пловдив задържаха Ангел Рашков, който бил спрян за проверка за обезопасителни колани. Те установили, че шофира без книжка, след като му бе отнета заради използвана фалшива диплома за основно образование за издаването й. За да не бъде санкциониран, Рашков подхвърлил банкнота от 20 лева в полицейския автомобил.

В началото на юли Пловдивският окръжен съд постанови присъда от 1 година и 4 месеца затвор за опита за подкуп и още 1 година лишаване от свобода заради нарушената гаранция по предишната му условна присъда за фалшифицираната диплома. От общото наказание от 2 години и 4 месеца затвор се приспадат четирите месеца, които 20-годишният Ангел прекара в ареста.

Преди заседанието на апелативните магистрати днес адвокат Харалампиев изтъкна пред журналисти, че „присъдата е безумно висока" и ще поиска да бъде заменена с пробация.
"20-те лева подкуп е сума, обидно малка както за този, който я предлага, така и за този, който я получава", подчерта Харалампиев .

След кратко заседание съдия Евдокия Кемалова обяви, че съдът ще се произнесе в законовия срок до 30 дни.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини