Полицията в Чикаго разследва Стоичков за побой над журналист

Полицията в американския град Чикаго разследва футболната легенда Христо Стоичков по обвинение за побой над български журналист, съобщава "Труд", като цитира високопоставен служител от местната полиция.

В полицейския доклад към преписката е записано, че "жертвата е ударена със свит юмрук от Стоичков", като по изясняването на случая продължават да работят органите на реда.

Инцидентът е станал на 8 октомври около 19,30 ч местно време по време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболен клуб "Чикаго Файър", където Стоичков игра в края на своята кариера.

"Модерният ляв" нападнал главния редактор и издател на местния вестник "България Сега" Светлозар Момчилов, който по думите му поискал да вземе интервю от футболната легенда.

Тъй като не става дума за тежко криминално престъпление, Стоичков ще може да напусне страната и да се върне обратно у нас, където в момента е треньор на "Литекс".

Самият Стоичков отрече да е удрял Момчилов.

"Сигурно имате предвид един човек, който беше дошъл без покана на бляскавата церемония на "Чикаго Файър". Хората се бяха подготвили фантастично. Една от най-хубавите церемонии, на които съм присъствал. Заедно с другите ми колеги получихме уникални възпоменателни значки“, започна разказа си пред "Труд" Камата и продължи:

"И покрай толкова много блясък, усмивки и прегръдки се появи един човек, който започна да нахалства за интервю. Казах му, че по цял свят има правила. Научил съм ги в Барселона - най-големия клуб."

"А този човек очевидно не беше никакъв журналист, а за спазване на правилата да не говорим. Когато продължи да се държи нахално, не издържах и го хванах за яката. Тогава охраната го изведе. Това е цялата истина. Даже не знам как го е допуснала без покана", уточни треньорът на Литекс и обвини Светлозар Момчилов, че "сънува".

"Може само да сънува, че съм го удрял. Голяма злоба се трупа у някои хора и ми е болно, че говорим за това. Толкова са жалки, че искат на мой гръб да станат известни. Но гърбът ми е голям, ще издържи. Не ме мислете! На мен слава не ми трябва, имам предостатъчно", завърши Камата преди обратния полет към България.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини