Приключи кампанията за избор на девиз на Смолян

На 15 октомври приключи кампанията за избор на девиз на община Смолян.

Инициативен комитет от почетни граждани и общественици, се обединиха около предложение за мотото - „Смолян – Сърцето на Родопите” .

Сред тях са имената на Любомир Левчев, проф. Димитър Серезлиев, който е автор на герба на Смолян, певецът Бисер Киров, историкът Андрей Печилков.

В Инициативният комитет влизат и д-р Атанас Шопов, писателят Светозар Казанджиев, общественикът Петър Харадинов, художникът Здравко Палазов, музикантът Георги Кичюков и други родопчани.

Идеята е подкрепена от почетни граждани, общественици, журналисти, лекари, художници и музиканти. Предложението им за мото на града бе внесено в деловодството на община Смолян, както и до Постоянната комисия  по образование, култура,  вероизповедание, младежта и спорта към Общинския съвет.

 „Град Смолян е естественият център на планината Родопи.  От поне десетилетие този девиз е наложен в общественото пространство, мнозина наши съграждани го приемат като свой и чрез него осъзнават наистина, че Смолян е сърцето на планината.

Девизът е кратък, изпълнен със смисъл и енергия”, се казва в позицията на Инициативния комитет.

Сред по-добрите идеи за девиз са : „С обич граден, за вечност отреден”, „Крепост от родолюбци”, „Смолян – древен и космичен”.

Като реплика на девиза на столицата е предложението „Смолян - древен и млад”, а в другата крайност е негативното мото за бъдещето на родопския град „Старее и сълзи лее”.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини