Първата година от управлението на Мелемов: платени 7.8 млн.лв. стари борчове

Екипът на кмета отчита 1 година управление на Смолян

Над 7.8 млн. лева стари задължения, натрупани от предишната местна управа, разплати Община Смолян.

Това са само част  от борчовете, които трябваше да покрие за първата година от мандата си новата местна управа, която днес отчете свършената работа.

 „Постигнахме финансова стабилност на общината и това е най-важното, и то при бюджет намален два  пъти.Сега не се трупат нови задължения и има финансова дисциплина”, обобщи Мелемов.

Така за първата година управата на общината е  изпълнила едно от основните си предизборни обещания- да се намалят местните данъци и такси,,, отчитат още от администрацията на Мелемов..

Наследените от предишната управа просрочени задължения -към доставчици и контрагенти се изчисляват над 11 млн. лева, без да се смятат кредитите, тежащи на общинската хазна.

Наложен е ред и в административното обслужване на гражданите-преписките се решават бързо и по същество се отговаря на хората.

В края на предишния мандат- само в строителния отдел на общината са наследени стотици не приключени преписки, които вече са задвижени и финализирани.

Община Смолян работи по 12 проекта, финансирани по европейски и други програми.

По част от наследените проекти обаче, се наложило преработка заради множество пропуски по процедурите и документацията. Сред най-важните и нови проекти на местната власт, е този за саниране на сградата на общинската администрация, която не е ремонтирана от години. Това ще доведе до оптимизиране на разходите за отопление и поддръжка, а финасирането е в размер на 700 хил. евро е от фонд „Козлодуй”.

За следващата година местната управа планира и изграждането на две спортни площадки, както и открит плувен басейн в Смолян, какъвто градът никога не е имал.

Очаквайте още подробности за отчета и свършеното през първата година от управлението на ГЕРБ в Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини