Преди първия сняг - 90% от опасните клони и дървета в Смолян са премахнати

Екип от звеното по озеленяване към почистващата фирма „Титан Клинър” изрязва високите дървета и потенциално опасните клони по улица „Димитър Благоев” в Смолян. Акцията по премахването на опасни дървета е съгласувана с отдела по екология в община Смолян и е подкрепена с подписка от живущите на улицата.

Жителите се опасяват, че при тежка зима дърветата може да се пречупят и са потенциална опасност за гражданите или паркираните автомобили.

Някои от дърветата, предимно липи, са високи по над 20м. и не са подрязвани с години. Заради близостта им до жилищните блокове, живущите с години са нямали видимост  от буйните корони. В общината е изготвен списък с опасни дървета, които трябва да се премахнат до началото на зимата. Паралелно с дейностите, разпоредени от община Смолян, много граждани също търсят съдействие от фирмата за отстраняване на високи дървета в частни имоти, като превантивна мярка. 

Ландшафтният архитект на „Титан” инж. Людмил Гочев обясни, че всички дървета ще бъдат подравнени на определена височина, а на пролет те ще оформят нови и естетически дървесни корони. Работата на екипите ще продължи докато метеорологичната обстановка позволява.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини