10 неща, които не знаете за интернет

Възможно ли е някой да си представи живота без интернет? Без мейл? Фейсбук? Google? Трудно, да не кажа невъзможно. Затова с интерес ще откриете изключително интересни факти, свързани с нашето ежедневие в „мрежата”. Статистическите данни, съобщава КРОСС, са дело на Ерик Куалман, който пусна четвъртата част от най-гледаното в света видео, посветено на социалните мрежи и тяхното навлизане в живота ни. Куалман има няколко супер успешни книги (Socialnomics, Digital Leader, Alex Azure & Forbidden Door), но в YouTube е известен с четирите епизода, озаглавени „"Social Media Revolution”. Самото видео може да видите долу, а тук сме извадили някои от най-любопитните факти, споменати в него:

1. Поколенията Y и Z подминават използването на електронната поща. Някои университети дори спират да пускат и-мейли до студентите си.

2. 92% от децата под 2-годишна възраст имат “дигитални сенки”.

3. Ако Wikipedia беше издадена като книга, щеше да съдържа 2,25 милиарда страници.

4. 90% от потребителите се доверяват на препоръки на приятели и познати, което е много над 14-те процента, които вярват на рекламата.

5. Базата от 1 милиард потребители на Facebook прави социалната мрежа третата по големина държава в света (след Китай и Индия).

6. Ежедневно 20% от заявките за търсене в Google са били извършвани и преди.

7. Социалните мрежи се превърнаха в дейност №1 в „мрежата”.

8. Една на всеки пет двойки се запознават онлайн; три на всеки пет гей двойки се запознават онлайн.

9. Един на всеки пет развода са породени от Facebook.

10. Представянето на Ford Explorer във Facebook създаде повече трафик, отколкото рекламата на Super Bowl.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини