Апаши ошушкват електрическите стълбове в Смолян - прибират капаците

Техникът Недко Димитров показва един от изкъртените стълбове и недоумява за какво са им на апашите пластмасовите капаци...

Само за два дни от таблата на електрическите стълбове в Смолян са изчезнали общо 32 предпазни капака. Община Смолян е сигнализирала ОД на МВР за кражбите, съобщи кметът Николай Мелемов. Апашите изключват и бушоните за стълбовете, липсват и  ключовете за таблата.

Освен че няма улично осветление, кабелите са оголени и има риска то инциденти. Повечето от капаците не са метални, за да се предават за скрап, а са пластмасови.

При обход  гл. специалист, който отговоря за уличното осветление в общината Недко Димитров установява, че  на ул.”Родопи” в кв. „Райково” липсват 9 капака, имало и изключени предпазители. На места са изхвърлени до стълбовете, висят оголени жици, няма ги и ключовете  за таблата.

На ул.”Баба Тонка” липсват 6 капака, също с изключени предпазители., като подобна е ситуацията на улиците „Аврамиковска” , „Тракия” и „Дичо Петров”, където стълбовете без капаци са  съответно  7 и по 5.

"Поставяме нови капаци, а някой след това ги премахва и утре може да ги няма", обясни Димитров.

Така изклежда стълба точно пред Областната дирекция на полицията в Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини