Президентът Плевнелиев: Тепърва предстоят промени в НСО

„Дисциплинарното уволнение е много тежко наказание, като те са началници на сектори, но наказанията са част от един обективен процес, който тече в НСО и сектор "Сигурност". Това заяви днес в Пампорово държавният глава Росен Плевнелиев,

по повод на отстраняването на двама офицери от НСО, след инцидента с Ахмед Доган.

Наред с наложените тежки наказания е направен и обективен анализ от служби и институции, които са ангажирани с опита за покушение над Ахмед Доган:

В него са се включили "много експерти и много хора, които отговарят с действията си и с подписите си", а обективният анализ тепърва ще стои на дневен ред, допълни президентът.

Той акцентира върху тепърва предстоящата поредица от мерки, които ще се случат.

„Радвам се, че този обективен анализ ще стои на дневен ред, а не просто някой да бъде наказан”.

Мерките ще бъдат както законодателни и организационни, така и технически.

НСО очаква подкрепа от държавата, за да може да бъдат закупени нови рентгени, техники, създаване на модерен център за обучение на хората, нов полигон.

Президентът посочи още, че сега е най-доброто време за очакваните законодателни мерки.

„Няма по-удобно време. И вместо политиците да се фокусират върху слухове за състояли се или не състояли се срещи, нека да направят най-важното- законът е в парламента, правилата са публични, нека дадем най-доброто от себе си”.

Пред журналисти държавният глава коментира и сгрешената снимка на Пампорово в новогодишното си поздравление. „Искрено и от  сърце, с добри думи се обърнах към българския народ в новогодишното си обръщение, и това беше прието”, заяви Плевнелиев и допълни, че България е красива страна и ще се радва да се направят истински снимки, които да покажат природата и добрите й хора.

В курорта президентът награди победителката в Европейската купа 2013 по ски за жени в Пампорово, а по-късно посети фабриката за ски в Чепеларе.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини