Пампорово пълно с туристи-бележи най-силния сезон от 5-6 години

Веднага след празниците и новогодишната ваканция, цените на нощувките в Пампорово паднаха с около 15-20 % .

Европейската купа за жени в планинския курорт обаче привлече много гости и туристи, а от края на януари до средата на февруари в повечето хотели почти няма свободни места.

Около средата на идния месец идват и британските туристи, но и без тях курортът ще е пълен, съобщи изпълнителният директор Мариан Беляков.

Предстоящото световно състезание на ски учителите, което започва в понеделник  е другата спортна атракция от голям мащаб.

Прогнозите сочат и нов пресен сняг от около 1 метър, допълни Беляков и се похвали с най-силния сезон от 5-6 години насам.

Хит на българския пазар се оказа новият продукт All Inclusive Flexy, който се предлага в хотелите на „Пампорово”АД до 31 март.

На цена от 117лв. за ден на човек, гостите получават освен нощувка и ски карта за лифта, така и безплатно ползване на гардероб за оборудването. В атрактивния пакет са включени две сутрешни закуски, обяд и следобедна закуска на ски пистите, вечеря и куп други екстри, включително и безплатно нощно сърфиране по осветената писта Снежанка 2.

 „Това е най-търсения и продаван продукт, и е истински хит за гостите на Пампорово”, коментира Беляков.

Според предварителните записвания февруари също се очаква да бъде много силен за Пампорово, като към момента има 15% ръст на нощувките хотелите, а ски зоната –писти и лифтове, бележи растеж от 25%-30%.

Истинската ски ваканция с много гости и туристи обаче е през февруари, най-силния месец за ски курортите в Родопите-потвърдиха от бранша и в Чепеларе. Тогава се очаква легловата база да бъде заета на над 80%.

От 5-6 март цените на хотелите в Пампорово отново ще паднат, като за месеца са предвидени и много спортни състезания, които заедно с перфектните писти и условия за зимен спорт, очертават нестандартно силен месец за курорта, допълни Беляков.

.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини