Изцяло ремонтират още 4 отделения в смолянската болница

Смолянската болница усвоява почти 9 млн. лв. за модернизация, съобщиха от пресцентъра на болницата.

Тази година здравното заведение ще изпълни най-мащабната инвестиционна програма от създаването си до днес, съобщават от пресцентъра на МБАЛ „Братан Шукеров” в родопския град. Многопрофилната болница е спечелила проект за 7.48 млн.лв. по ОП „Регионално развитие” – „Подкрепа за реконструкция, обновяване и  оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градски агломерации”.

От Министерство на здравеопазването пък са осигурени средства за основен ремонт на още четири отделения през 2013 г. В следващите месеци ще бъдат обновени и модернизирани отделенията  „Уши, нос и гърло”, „Неврологично отделение” , „Акушеро-гинекологично” и  „Кардиологично” . За тези сектори ведомството е осигурило общо около 350 хил.лв. капиталови средства. Към тези суми лечебното заведение в Смолян е планирало и собствени пари, с които да се включи в ремонтите.

През миналата година основно ремонтирани и с ново оборудване са три отделения – вътрешно, инфекциозно и отделението по хемодиализа, за които бяха вложени над 400 хил. лв.- от тях 310 хил.лв. средства за капиталови разходи от МЗ, а останалите - собствени средства на МБАЛ.

След приключване на ремонтните дейности в четирите отделения през 2013 г., болницата ще се сдобие с общо 7 обновени лечебни сектора.

„Пациентите ни ще имат реален достъп до високи технологии, навлизащи в медицинската практика”, посочи  изпълнителният  директор на МБАЛ – Смолян д-р Марин Даракчиев.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини