Избраха заместниците на Лютви Местан

ДПСизбразам.-председателина партията да бъдат Филиз Хюсменова, Христо Бисеров,АлиосманИмамов,Рушен Риза и за организационен секретар е избран Мустафа Карабей. Това каза на пресконференция новият лидер на движението Лютви Местан след заседание на Централния съвет на ДПС, предаде Блиц.

В състава на Централния съвет бяха избрани Джевдет Чакъров, Джейхам Ибрямов, Емел Етем, Йордан Цонев, Камен Костадинов, Рамадан Аталай, Ремзи Осман, Тунджер Кърджалиев, Хасан Адемов, Юнал Лютфи и Янко Янков. Новите лице там е Исмает Исмаил - един от основателите на партията, съкилийник на Ахмед Доган, човек от зората на ДПС, пострадал от тоталитарния режим.

“Ново име в Централното оперативно бюро е новият тип политик с европейското образование, утвърден парламентарист Четин Казак”, заяви Местан. В Централното оперативно бюро намери своето място и новият лидер на Младежкото ДПС Илхан Кючуков. “Убеден съм, че това е екип, който може да изнесе на гърба си много тежката задача не само да съхрани, но и да разшири политическата тежест и влияние на ДПС в българската политика”, каза още Местан.
 
"Създателят на ДПС, който е почетен председател на ДПС, е гарант за непреходните стойности и за осъществяването на стратегическите цели на партията. Грешат тези анализатори, които смятат, че Ахмед Доган се оттегля от политиката. Това не е възможно", заяви пред журналисти председателят на ДПС Лютви Местан след заседание на Централния съвет на партията.

"ДПС е другото аз, както самият Доган казва, и той ще остане верен на каузата на ДПС. Грешат и онези, че избирането на нов председател на ДПС е едва ли не чисто формален тактически ход. ДПС е единствената партия, която даде уникален пример как в една либерална партия на свободата и правата могат да се балансират принципите на приемствеността и промяната. ДПС ще остане една много силна партия”, смята Местан.

"Имаме самочувствието, че сме може би единствената партия, която представя цялата етническа и етнорелигиозна пъстрота на България. Може би сме единствената неетническа партия в България от тази гледна точка”, заяви председателят на ДПС.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини