Едно на 70 милиона: Американка роди две двойки еднояйчни близнаци

Семейство от Тексас бе сюрпризирано изключително много за Свети Валентин. Двойката бе сполетяна от събитие, което може да се случи едно към 70 милиона. Съпругата Треса Монталво от Хюстън родила две двойки еднояйчни близнаци.Четирите малки момчета, две по две различни, се появили на бял свят със секцио, направено в 31-ата седмица от бременността на майка им, съобщиха от Женската болница в американския град.

Треса и Мануел Монталво не използвали никакви лекарства за плодовитост. Съпрузите се надявали единствено да дарят с брат или сестра 2-годишния си син Мемфис.

Треса разбира, че очаква близнаци в десетата седмица от бременността си. При следващо посещение лекарят й съобщава, че е доловил трети сърдечен ритъм. По-късно семейство Монталво са информирани, че ще имат четири бебета - не четири близнака, а две двойки еднояйчни близнаци.

Шансът подобно нещо да се случи по естествен път е едно на 70 милиона. Двете двойки момчета споделят отделни плаценти в майчината утроба.

Ейс и Блейн са родени в 8 часа и 51 минути на 14 февруари , а братята им Кеш и Дилън се появяват на бял свят минута по-късно. Така семейството вече има общо 5 деца. Бащата Мануел допълва пред местни медии, че двойката още не е приключила с бебетата, защото има желание да се сдобие и с дъщеря.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини