С вериги през проходите, довечера пок снеговалежи

Остават в сила ограниченията за движение по пътищата във високите планински части над Смолян, където всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. По високите части на региона видимостта остава намалена поради мъгла. Според синоптичната прогноза тази нощ в региона се очакват нови валежи от сняг.

Днес по обяд валежите от сняг спряха, като в Смолян, Чепеларе и Мадан вали съвсем слаб дъжд. Пътната обстановка в ниските части на Смолянско се нормализира, а главните улици и по-голямата част второстепенните улици в областния град са почистени до асфалт.

Заради дъжда и започналото снеготопене по стръмните улици текат потоци от вода, а в равните части на места има образувани големи локви и снежна киша, пред които водачите трябва да преминават с повишено внимание и ниска скорост. Две машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” продължават почистването на пътя Смолян- Мугла, една машина чисти по направлението Турян и Пещера. В Смолян два снегорина почистват крайните улици в кв. „Каптажа” и Райково.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини