Криво поле иска мъст заради починалия 5-годишен Стефан

Починалото вчера в детската градина на хасковското село Криво поле дете предизвика истински бунт днес. Стотина кривополци се събраха в двора на забавачката, за да поискат възмездие за смъртта на детето. Те не вярват, че 5-годишният Стефан е починал от кучешка тения и са убедени, че се прикриват истинските виновници.

„Детето беше здраво. Правиха му изследвания в края на февруари, за да го запишат в детската градина след зимната ваканция. Всичко му беше наред. Крият нарочно причината за смъртта, за може виновните да избягнат наказанието“, твърдят събралите се в центъра на селото.

По думите им вчера малкият Стефан е отишъл здрав на детска градина. Но не си изял закуската в забавачката. По-късно отишъл в тоалетната, където и останал продължително време, преди да го намерят.

Кривополци хвърлят вината върху учителките и директорката на градината. Според тях вчера преди обед в забавачката останала една учителка, а другите тръгнали из махалата да събират пари от семействата, които не са си платили таксата за детска градина. А малкият Стефан паднал в тоалетната и ударил главата си, но никой не обърнал внимание.

Според джипито в селото д-р Жоро Богданов малкият Стефан не е боледувал. В скорошните изследвания, които са му правени, няма данни за някакво заболяване.

Когато извикали доктора в детската градина вчера, той заварил една от учителките и медицинската сестра да се опитват да реанимират детето със сърдечен масаж. Лекарят обаче установил настъпването на смъртта.

Според съдебния лекар д-р Христо Еленски, при аутопсията е установил четири мехура в черния дроб на малкия Стефан. Един от тях се е спукал и е предизвикал алергичен шок. Това е и причината за смъртта на детето. Положението е било неспасяемо, категоричен е съдебният лекар. По думите му заболяването би могло да протече без симптоми и близките дори да не са подозирали. Няма рана по главата на момчето, категоричен е д-р Еленски. Според него кучешката тения не е била установена при стандартните изследвания, защото за това е необходим специалeн серологичeн тест.

Днес в порутената къща на почерненото семейство са се събрали близките и съседи. Бащата Смилко и майката Велика са неутешими. Цялото село е настръхнало.

Снощи учителките от забавачката дори са били прибрани в Хасково в полицейските коли, защото органите на реда се опасявали от саморазправа.

Днес детската градина бе заключена.

Тодор Кръшков

Д-р Жоро Богданов, лекар в Криво поле
Съдебният лекар д-р Христо Еленски е категоричен: детето е починало от кучешка тения
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини