Медици сбъркаха инсулт с рак

Шуменка осъди две лечебни заведения в града, които й поставили грешна диагноза и вместо от инсулт я лекували от рак. Направили й ненужна според нея операция, а от лъчелечението й опадала косата и се влошила психиката й, пише в. "Преса".

Виолета Йосифова постъпила в неврологията на МБАЛ - Шумен през октомври 2007 г. със схващане на лицевия нерв и забавена мисловна дейност. До предния ден, твърди жената, била напълно здрава и работела в същата тази болница в отделението по ортопедия. Лекарите я гледали на скенер и решили, че има тумор в мозъка с метастази с неуточнено огнище. След седмица в неврологията, където я лекували с дексаметазон, я препратили в онкологична болница в съседство.

Там приели безусловно диагнозата на невролозите в я подложили на лъчелечение. Предложили и химиотерапия, но Виолета отказала. От облъчването й опадала косата, от терапията с йод пък развила злоба и агресия, а очите й кървясали. Междувременно онколозите я изследвали за първоизточника на рака и решили, че е щитовидната жлеза. Оперирали я, но и това се оказало ненужно.

Съмненията я накарали да отиде на преглед в друг град, където станало ясно, че е прекарала инсулт. "Оказа се, че цялото лечение е било напълно погрешно и излишно, като същевременно се е задълбочил истинският ми проблем", разказва Йовчева. През 2011 г. минала на ТЕЛК и получила 100% инвалидност, напуснала работата си, но имала и доста неврологични проблеми.

Заради грешната диагноза и ненужното лечение Виолета Йовчева поискала двете болници да й платят солидарно 200 000 лв. заради стреса и увреденото й здраве. С решение от 21 март шуменският окръжен съд е отсъдил МБАЛ - Шумен да й плати 1000 лв., а онкологичната болница - 8000 лв., като върху тези суми се дължат и лихви от 2007 г. досега

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини