Шефка на частните гори оглави листата на ЕНП в Смолян

Инж. Анелия Почеканска оглави кандидат-депутатската листа на ЕНП в Смолян

Инж. Анелия Почеканска от Чепеларе е водач на листата за кандидат-депутати на Единна Народна партия, чийто председател е Мария Капон.

Почеканска е председател на Управителния съвет на Национално сдружение на собствениците на недържавни гори "Горовладелец" и на Горовладелска производителна кооперация "Гора" в Чепеларе.

Тя е завършила "Горско стопанство" през 1980 г. във ВЛТИ. 20 години работи в Института за защита на растенията в Костинброд. През 2000 г. се връща в Чепеларе и остава там, като е един от най-дейните специалистилесовъди, заслужила редица награди за работата си.

През 2001 г. е създадена кооперация "Гора", на която става председател. През 2002 г. се създава и Национално сдружение на собствениците на недържавни гори  "Горовладелец" в Чепеларе.

През 2005 г. кандидатстват чрез Германо-български проект "Подпомагане на агролесовъдските структури в Родопите" по проект за горска техника и през 2007 г. получават още един гатер.

След като смерч поваля много дървета на територията на горските територии в района, от кооперацията защитават проект за залесяване след природни бедствия за 14 дка. Изготвянето на проекта е финансирано от Германо-българския проект, а самото залесяване на фиданките - от кооперация "Гора".

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини