"Европа директно" Смолян обяви конкурс за мини -проекти

Информационният център „Европа директно” в Смолян обяви регионален конкурс за мини-проекти, посветени на Европейска година на гражданите. Проектите могат да бъдат свързани с дейности по самото отбелязване на годишнината или обучителни мероприятия, свързани с темата, дискусии както и всякакви други дейности посветени на темата за активното гражданство, които ще бъдат проведени през 2013 г. и ще носят послание за годишнината. Съпътстващи тематични направления могат да бъдат всички теми, включени в понятието активно гражданство като: аспекти от живота в демократичното общество - образование, култура, обществено развитие, недискриминация, приобщаване на етническите малцинства и хората с увреждания, равнопоставеност на половете и др.;

Теми могат да бъдат и участие в избори, граждански диалог; участие в местното управление и социално гражданство.

Предложения за проекти ще бъдат приемани от групи граждани, всякакви формирования с нестопанска цел, пенсионерски и други клубове, училища, извънучилищни институции, неформални групи учители и/или ученици и младежи. Няма ограничения за броя предложени проекти от една организация/група. Неформалните групи, състоящи се само от ученици и младежи трябва да определят един отговорник на възраст над 18 години.

Проектите ще бъдат оценявани по следните критерии:

 1) Съответствие на дейностите и целите на проекта с основната тема: Европейска година на гражданите;

2) Полезност за участниците в дейностите;

3) Брой граждани участници в дейностите;

4) Възможност за мултиплициране на дейностите.

Разходите, допустими в мини-проектите могат да включват закупуване на награди, печатни и промо-материали, дребни предмети и материали. Общият размер на разходите не е ограничен, но финансовият принос на Европа директно - Смолян не може да надхвърля 200 лв. Организацията или групата, предлагаща проекта е свободна да привлече други спонсори.

Най-добрите 4 проекта ще бъдат финансирани и подкрепени в изпълнението от екипа на Европа директно Смолян. Освен това, иницииралите ги организации и участници ще получат референции (сертификати) от Европа директно Смолян. Участници или организатори на най-добрия проект ще бъдат допълнително наградени с възможност за участие в Национален форум посветен на Европейската година на гражданите в град София. Няма задължителен формуляр за представяне на проектите, но всички предложения за конкурса трябва да съдържат информация по следните точки:

1. Наименование на организацията или неформалната група, отговорно лице, контакти, включително валиден e-mail

2. Предварително заглавие на предлагания проект

3. Кратко описание на проекта (компоненти, дейности и др.)

4. Обосновка на проекта за връзката му с целите на конкурса и Европейската година на гражданите

5. Участници, вкл. приблизителен брой

6. Очаквани резултати

7. Ориентировъчни дати и места на провеждане на дейностите

8. Необходимо ли е и в какво ще се изразява участието на екипа на Европа директно - Смолян

9. Приблизителен бюджет – описание на необходимите материали, обосновка за количества и цени

10. Други потенциални източници на финансиране

Предложенията за проекти трябва да бъдат представени по електронна поща, чрез пощенска/куриерска пратка или доставени на място на адрес:

 гр. Смолян, бул. България 14, Европа директно Смолян или europedirect.sm@gmail.com не по-късно от 15.05.2013 г.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини