Смолян въстана срещу лошите пътища и безработицата

Лошите пътища до Смолян са един от основните проблеми на града, срещу който смолянчани се бунтуват.

Това стана ясно по време на кампанията на TV7 и NEWS7 „България избира”, която се излъчи от центъра на родопския град тази сутрин.

Пътищата са в изключително лошо състояние – от Пампорово до Смолян, от Стойките до Смолян. В града нищо не може да се развива заради лошата инфраструкура, обяви от трибуната на кампанията общинският съветник Димитър Палагачев, който е водач на листата на „България на гражданите” за вота. Той допълни, че за 4 години са изградени 11 км. пътища в района.

Пътуването е ужасяващо, от Пампорово до Смолян има само дупки.

Заради лошите пътища и цените в Смолян са високи, това е заради повечето разходи за

гориво и транспорт, каза и общинският съветник Димитър Кисьов, издигнат от инициативен комитет.

„Вижте, че на всеки втори магазин пише, че се дава под наем. Селският туризъм е бъдещето на района, а той също страда от лошите пътища”, каза Кисьов.

Гражданите на Смолян поискаха от управниците си да съдействат, за да се върне статута „държавен театър” на Родопския театър в града.

„Ако е възможно служебното правителство да го направи”, призоваха работещите в театъра. Служителите в него съобщиха и че има съгласие театърът да започне отново да работи след като Вежди Рашидов го закри.

Друга болка на смолянчани е плувният басейн в града. За пореден път те попитаха кмета си Николай Мелемов от ГЕРБ кога ще бъде възстановен. Мелемов обаче отвърна, че това е изключително трудно, защото общината е наследила дългове 25 млн. лв. от предшествениците си.

„Предишният министър Свилен Нейков се ангажира с възстановяването, но заради предсрочния вот не му стигна време. Надявам се, че след вота ще си изпълни обещанието”, каза Мелемов. Плувният басейн на Смолян е дал старта на кариерата на шампиона ни по плуване и сегашен министър на спорта Петър Стойчев. Смолян е град и на олимпийския медалист по вдигане на щанги в тежка категория и почетен гражданин на града Величко Чолаков, който използва „България избира”, за да похвали общината за спортната зала.

Хората в Смолян протестираха срещу политически назначения в общината, но кметът Мелемов отхвърли критиките.

Общинският съветник от БСП Димитър Кръстанов пък предупреди, че има сигнали, че в момента в общинските структури се назначават хора, на които им се въздейства как да гласуват на изборите.

Мъж сигнализира, че общината не дава 200 лв. за транспорт на онкоболните в Смолян до Пловдив. Безработицата в Смолян е една от най-високите в страната, а в същото време доходите на хората са сред най-ниските, на фона на силно завишените цени в региона. Най-голям проблем е безработицата сред младежите в родопския град.

За да отговорят на въпросите на хората, на сцената гостуваха кметът Николай Мелемов, избран от партия ГЕРБ, общинските съветници - Димитър Кръстанов от БСП, Димитър Палагачев от движение "България на гражданите", Димитър Кисьов, представител на гражданската квота и Атанас Каджебов, водач на листата на гражданско движение "Днес".

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини