УНСС глези студентите си със стипендии, работа и образование

Те искат да се учат дистанционно

Центърът за дистанционно обучение към УНСС в Хасково предлага на студентите си най-конкурентното образование и много други възможности за личностно и професионално развитие. Това обяви директорът на хасковската структура доц. Живко Драганов на днешният ден на отворените врати за кандидат-студенти. Около 100-на средношколци бяха дошли за да повярват. Особено след като чуха, че за 4-та поредна година университетът има най-висока атестационна оценка от всички ВУЗ-ове в България. 

Хасковското УНСС обаче е малко по-различно от университета майка. Тук обучението в трите бакалавърски специалности е дистанционно. Студентите залагат на самоподготовката, а при нужда могат да установят он-лайн връзка за консултация с преподавателите си. Семестриалните изпити са в електронен вариант. Влизането в УНСС-Хасково става само с резултатите от матурата. В София е малко по-сложно - там на изпит за едно място се борят поне 3-ма души, уточни доц. Драганов. Получените знания в Хасково обаче ще са същите, с много по-малко разходи, допълни той. Над 650 души в бакалавърски и магистърски специалности следват тази схема. 

Новият прием е от 10.06 до 03.07. Випускът е за 150 студенти-60 в „Икономика“ и по 45 меса за „Бизнес администрация“ и предлаганата за първи път „Счетоводство и контрол“. Освен афишираното добро образование, УНСС Хасково привлича студентите и с опции за стипендии при добър успех и иновация-работни места, които ще бъдат отворени в университетската библиотека. Ще бъдат наети поне 4-ма студенти на половин щат. Обмислят се и други варианти за стимулиране на учащите. 

Любопитното бе че интерес към хасковското УНСС проявяваха най-вече ученици и родители извън Хасково. Първите редове на Аулата бяха изпълнени с димитровградчани, а вторите-със свиленградчани.

Г.Христов

Абитуриенти дойдоха да се запознаят с възможностите
Голяма част от кандидатите бяха от други общини
На студентите се предлагат и други възможности

Доц. Живко Драганов оповести че УНСС Хасково предлага новата специалност "Счетоводство и контрол"
Жени Гинева е една от обучителите в УНСС Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини