Второ уволнение на шеф в Община Смолян падна в съда

Илия Годев, сн. Фейсбук

Върховният административен съд отмени втора заповед за уволнения шеф на дирекция в община Смолян. След като ексдиректорът на правния отдел Маргарита Солакова спечели делата срещу общината, сега това направи и бившият директор на “Програми, проекти и международно сътрудничество” Илия Годев.

Общинският служител бе съкратен в края на февруари м.г. след 8 години работа в администрацията. Годев започва като държавен служител през 2004 г. след спечелен конкурс за шеф на дирекция “Европейска интеграция и международна дейност”. Четири години по-късно е преназначен на длъжността директор на “Програми, проекти и международно сътрудничество”.

До съкращаването му се стигна след преименуване на отдела в “Икономическо развитие, проекти, програми и международни и младежки дейности” и одобряване на ново длъжностно разписание, с което заеманата от него длъжност липсва като наименование. Определена е и нова длъжностна характеристика. Според върховните магистрати вмъкването и повтарянето на понятия като “икономическо развитие, финансиране, инвестиции, спорт, туризъм, младежки дейности и др.” не води до качествено изменение на функциите и задълженията за изпълнение на длъжността, на която е бил Илия Годев. ВАС установява, че се касае единствено до детайлизация и конкретизиране на задачите, които се възлагат на ръководителя на дирекцията за изпълнение на една и съща по естеството си дейност. Изискванията за заемане на длъжността също не са променени, дори са стеснени само до степен на образование – висше – бакалавър, без да е посочена професионална област С решението си ВАС осъди община Смолян да плати 480 лева разноски по делото.

Източник: в Отзвук

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини