Окован с белезници бяга от патрул посред бял ден

В такава поза, арестант е бягал километри от полицията. сн. Архив

18-годишен младеж буквално се подигра с полицейски патрул в Свиленград, като му се измъкна посред бял ден, въпреки че е бил закопчан с белезници. Нещо повече, въпреки че бил окован, хлапакът надбягал преследващите го униформени, пресякъл река Марица !!! и се скрил на остров в средата и, срещу пясъчната кариера край града.

Екшънът се разиграл в 14.10 часа в петък пред ЦСМП-Свиленград. Там арестуваният за множество домови кражби любимчанин Георги Д. минавал рутинни медицински прегледи преди да бъде вкаран в ареста с прокурорска мярка за 72 часа. На излизане от Спешния център, арестантът изблъскал със сила водещият го полицай и хукнал по улицата. За кратко време се изгубил от преследвачите си. Двамата униформени от конвоя са разследвани със заповед на директорът на ОД на МВР Петьо Петров, дали са спазвали всички процедури по ескортиране на арестуван.

След бягството незабавно била вдигната тревога „Бариера“ и са уведомени служители от ГПУ-Свиленград и ГПУ-Ново село, които трябвало да попречат на лицето да премина границата. За физическото издирване на беглецът пък бил впрегнат целия ресурс на РПУ Свиленград, екип на пожарната и цивилни лица от Свиленград. Двама от тях, Гроздан и Димитър Митеви/вуйчо и племенник/ услужили на ченгетата с лодка с помощта на която униформените се добрали на острова. След мащабно претърсване, беглецът бил открит клечащ в храстите в единия край на островчето. Лично началникът на РПУ Свиленград, Красимир Текелиев скочил във водата и арестувал беглецът.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини