Данъчните плашат закъснелите с опашки или глоби

Опашка или глоба за закъснелите данъкоплатци

Данъчните предупредиха закъснелите декларатори на доходите си от предходната година, че ще им се наложи да висят на опашки, ако още не са подали данъчните си декларации. Днес и утре са последните срокове да се направи това. После следват глоби до 500 лв. 

В тази връзка от НАП предлагат на хората да се обърнат към алтернативните методи за подаване на декларация-онлайн с електронен подпис; по пощата като добре опликовано писмо, адресирано до п.к. 6300 Хасково, пл.“Свобода“2 или на гише в някоя от 19-те станции на „Български пощи“ в областта, с които НАП работи по споразумение до края на кампанията. Въпреки че тези опции съществуват отдавна, хората по навик се тълпят в данъчното и трошат време и нерви в чакане. 

6 000 души са декларирали доходите си само за последните 2 седмици, с което общия брой на съвестните декларатори се закова на 14 000. Само 2 300 от тях са пуснали отчетите си по интернет, а останалите са подали декларациите си на място в НАП и чрез пощите.

Утре, 30 април, е последен ден не само за подаване на декларациите, но и за внасяне на данъка върху доходите, ако се дължи такъв.

Ето и списъкът на пощенските клонове в областта където може да пуснете данъчната си декларация.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини