Партия обсеби боклука в лова на избиратели

Партия се чувства свободна и по право да обсеби хасковския боклук

Симпатизантите на парламентарно представена политическа партия припознават своите кандидат-избраници от контейнерите за боклук. Агресивната политическа агитация обсеби бобрите по протежение на целия бул. „Васил Левски“ и част от пресечките му в посока на „Махалата“. Куриозното е че плакатите на тази партия не се лепят на разрешените за това места, оставяйки ги джентълменски да другите формации. Боклука явно е считан за по-подходящ. На теорияq от партията подлежат на глоба за лепене на нерегламентирани за целта места, но такава още няма наложена, научи Haskovo.net. 

Нещо повече, практиката продължава въпреки наличието на официална жалба подадена в РИК. Вносителите са потърпевшите от почистващата фирма „Титан“. От там се жалват че плакатите закриват логото на фирмата и надписитеq които указват в кой контейнер какъв вид отпадъци да се събират и на практика провалят разделното сметосъбиране. Оплакването е внесено в РИК на 19-ти април, уточни регионалният координатор на Титан Яна Маринова. 10 дни по-късно от партията показват, че не им дреме. 

Всяка политическа формация участваща в изборите оставя депозит от 1000 лв в общината, който гарантира, че агитационните материали ще бъдат разчистени от обществените места след изборите. На практика партиите прежалват тези пари, оставяйки на община Хасково да почисти след тях. На теория, именно общинските власти трябва да премахват и плакатите залепени на неразрешени места.

Г.Христов

Лепенето върху съдовете пречи да се види, кой контейнер за какъв вид отпадъци е
От "Титан" са се жалвали официално, но резултат няма
И Енергото е включено в агитацията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини