Дора Янкова: БСП с програмно и експертно правителство

Няма да делим пространства, защото не ни е нужно правителството, което само разпределя, а правителство за България, програмно, експертно и БСП ще поеме политическата отговорност за него.

Това заяви Дора Янкова- народен представител от Коалиция за България от Смолян, областен лидер на БСП и член на ИБ на партията. Тя посочи, че в управлението ще участват партии извън парламента, хора от гражданското общество. Идеята е да се съберат специалисти, които могат да преведат България през тази тежка криза”, обясни тя и прогнозира разговори за програмен кабинет в най-близко време.

Извън ГЕРБ партиите имат сходни електорати заради обеднялата България, изтъкна Янкова на въпрос за голямата разлика между БСП, ДПС и „Атака”. Тя обясни, че основата на преговорите категорично няма да бъде политическа коалиция, а програмно правителство.  Първите 100 дни ще има програма за спасение, спираме падането на държавата надолу и  даваме глътка въздух на бизнеса, зарече се Дора Янкова.

Левицата разчита на Пламен Орешарски като експерт и принципен човек да бъде гарант като премиер за реална и бърза промяна в полза на хората. Няма да се откажем от своята програма на 100%, допълни единственият депутат в новия парламент от левицата в регион.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини