Чавдар Трифонов: Аз съм зависимият кандидат за кмет на Варна

Това не "1984", не е футуристичен социален хорър. Писмото идва днес, от красивия български град Варна, където кметската драма продължава. Храктерните особености на националните пред и следизборни времена могат да бъдат открити в драстична форма в морската столица на България. Истински бум на независими кандидати за кмет на Варна на предстоящите извънредни избори на 30 юни. Изявлението на Чавдар Трифонов - кандидат за кмет на Варна, публикуваме без редакторска намеса:

През последните дни видях, че във Варна започва нов опит за подмяна. Този път се подменя понятието „независим кандидат”. С подкрепата на приятели и съмишленици аз се кандидатирах като безпартиен и в този смисъл независим кандидат. Няколко дни след това се оказа, че като „независими” се кандидатират хора с ясна партийна и административна предопределеност. Например депутат, положил клетва преди пет дни, се оказа издигнат от независим комитет, а не от собствената си партия. Бивш кандидат за кмет и член на партия също се представя за независим. Местен собственик на партия, подаде документи по същата формула. Това е откровена лъжа, която се предлага на варненци, защото партийно ангажирани хора не могат да уплътнят понятието независим. Под тази формула преди години градът беше подмамен, да подкрепи Кирил Йорданов. Всички станахме свидетели на тази измама. Днес очевидно всички изпитват срам от думата партия и затова се крият зад пердето на граждански комитети, които са ги издигнали. Аз не изпитвам такъв срам и не смятам , че партиите са лошо нещо, но просто не съм партиен член. Какво да се прави… Затова се кандидатирах като независим. Но ако думата „независим” ще ме превърне в съучастник в една масова измама, наблюдавайки регистрациите на кандидатите, то аз отказвам да участвам в нея.

Днес декларирам, че вече никъде няма да се обявявам като независим кандидат. Смятайте , че от днес: Аз съм зависимият кандидат за кмет на Варна. Зависим съм от подкрепата на семейството си, от доверието на приятелите си, от мнението на варненци.

Всеки човек е зависим, защото никой човек не живее като вълк единак. Защото всеки е част от едно семейство, от една общност, от един народ.  Аз държа на българите, затова моля от днес всички да ме смятат за зависимия кандидат за кмет. От мен очаквайте да чувате само истината, независимо на кого това се харесва. Може би някои от „независимите” кандидати ще се разпознаят и ще се засегнат, но предпочитам да са засегнати няколко души, пред това да бъдат измамени 400 хиляди варненци.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини