Две сирачета след мистериозна катастрофа край Баните

Лобното място на 44-годишния Димо

Две момиченца, на 10 и 13 години останаха сирачета след като баща им почина на място тази сутрин в зловеща катастрофа по пътя Минерални Бани- Хасково. Между 1 и 2 часа след полунощ 44-годишния Димо Петров губи контрола върху своя Фиат Пунто, пресича насрещното и се забива в група крайпътни дървета отляво на посоката на движение. Ударът е бил толкова зверски, че едното дърво бе като отсечено, а другото бе с пречупено стъбло и едва се държеше изправено. Фиатът обелил кората на цели 4 дървета.  В катастрофата е бил ранен тежко и спътника на Димо, Иван по прякор Дългия, който в момента бере душа в ОАИЛ с разкъсан далак, увреден черен дроб и пневмотракс на белия дроб. 58-годишният мъж е със сериозна опасност за живота. Именно с него е свързан най-мистериозния момент от катастрофата.

Непосредствено след катастрофата, именно Иван извървял пеш близо 2 км до комплекс „България“ в Баните, за да съобщи за инцидента. Това свидетелствали от комплекса пред тъста на Димо, Тенчо Тенев. „С тези рани, дет ни ги казаха че има това не е възможно“ беснееше Тенчо, който е убеден, че случаят се покрива умишлено. Колата била вдигната още преди 6 часа сутринта и никой от фамилията, не могъл да види нищо от станалото. Нещо повече, по думите на родата, полицията забранила близките на загиналия да бъдат уведомени на момента за инцидента. „Разбрах тая сутрин едва в 7 часа. Станало е в 1, как не ги е срам-исках да дойда да видя какво е станало със зет ми“ каза възрастния мъж. Първото нещо което питал и пожарникари и местни полицаи било „Защо не ми казахте снощи“. По думите му, униформените отговорили, че им било забранено. Кой и защо, не стана ясно, понеже информацията не бе потвърдена. 

Около обяд, цялата фамилия на Димо се бе струпала край лобното му място. Хората не знаеха никакви подробности и напрегнато оглеждаха пътя и дърветата в търсене на отговор. Не знаели дали Димо е карал, имало ли е друга кола и т.н. Липсваше какъвто и да е било спирачен път. Колата внезапно напуснала лентата си, влязла в храсталаците и след 29 крачки/премерени на място/ се забила в дърветата. Димо не пиел, още повече когато е на работа, свидетелства брат му от Сираково. До 12 часа Димо е бил на смяна като сервитьор в „България“. Спътникът му Иван, пък бил готвача на ресторанта. След работа, сервитьорът често карал готвача до дома му в Хасково. 

Групата едва сдържаше сълзите си. Завчера празнували рожденния ден на малката дъщеричка на Димо. Сега трябвало да се готвят за погребение.

Г.Христов

Фиатът оставил белег по цели 4 дървета
Едно бе отсечено като с нож, друго/крайното вляво/ едва се държеше на стеблото си
Роднините на загиналия днес оглеждаха мястото в търсене на отговор
Според Тенчо Тенев случаят е недопустимо семейството на загиналия да бъде уведомено цели 6 часа след трагедията
Дядото недоумява как потрошения Иван е вървял пеш 2 км до Баните
Това е един от най-опасните участъци от пътя за Баните-дълги прави и остри завои
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини