30 ученици номинирани за айпад и дигитална камера от МОСВ

Дигитални играчки са наградата на победителите

30 ученици от региона са номинирани за участие в националния конкурс на МОСВ „Обичам природата и аз участвам“. Те бяха селектирани измежду 160 творби изпратени в регионалния конкурс. Участниците се съревноваваха в категориите „Предмет изработен от рециклиран материал“ , „Рисунка“ и „Разказ“.

Творбите на номинираните ще бъдат оценявани от национално жури, а победителите във всяка от категориите получават щедри награди-айпад, айфон и дигитална камера.

В регионалния кръг участваха ученици от 7 до 18 години. Произведенията бяха журирани от експерти на регионалната Екоинспекция.    Конкурсът се провежда за трета поредна година. Припомняме, че миналата година второ място в раздел рисунка спечели ученикът от ПМГ- Хасково Христо Христов, а разказите на Тонка Желева също ученичка от ПМГ- гр. Хасково и Мариета Димитрова от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”- гр. Кърджали бяха публикувани в сборника на МОСВ „Малки зелени разкази”.

С творбите на всички участници ще бъде организирана изложба в залата на РИОСВ- Хасково на ул. „Добруджа”- 14, ет.-5, която ще бъде на разположение на желаещите да я посетят от 3 до 7 юни т.г. от 9.00 до 16.00 ч. Изложбата се организира по повод Световния ден на околната среда и ще бъде открита на 5 юни, сряда т.г. от 14,30ч. Поканени са всички номинирани участници за които са предвидени грамоти, сборници „Малки зелени разкази” с творби на наградени творби от конкурса през миналата година и други информационно- образователни материали за природата.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини