Медсестрата с пушката, Буцата и Слюдата остават в ареста

Веселин Бъчваров - Буцата влиза в съдебната зала

Медицинската сестра в хасковската хирургия Галя Асенова, Веселин Бъчваров – Буцата и Людмил Димитров, известен като Слюдата, остават зад решетките с постоянна мярка“задържане под стража“. Това реши днес хасковският Окръжен съд.

Тримата бяха задържани в понеделник, след като на ГКПП Малко Търново бе заловен Людмил Димитров, в чиято кола ченгетата намериха 26.5 кг. хероин за над 2 млн. лв.

При ареста на медицинската сестра Галя Асенова в на работното й място, в личното й шкафче бе намерена пушка. Тя била с дуло на автомат „Калашников“. 33-годишната жена обяснила, че пушката била на неин познат, който й я дал за съхранение.

Двама от групата за трафик на наркотици все още се издирват. Това са съпругът на Галя – Станимир Асенов, сочен от разследващите за организатор на канала, като и Николай Крумов, също в неизвестност. Според прокуратурата Станимир е в чужбина. Двамата са обявени за общодържавно издирване.

Прокурорът Павел Жеков посочи Галя Асенова като координатор на канала. В дома й и бил открити петдесетина мобилни телефона и сим карти, за които тя признала, че са нейни.

Оперативната разработка срещу групата започнала през февруари тази година. Малко по-рано в Хасково плъзнал слухът, че от бившата Захарна фабрика в града е изчезнала пратка хероин. Полицаите наострили уши и засилили наблюдението над оперативно интересните лица. Така в полезрението им влязъл Станимир Асенов, който се наел да издири откраднатата дрога. Той навлязъл в средите на наркотрафика и впоследствие се заел да организира собствен канал, обясниха от разследването.

Групата била подслушвана оттогава. Полицията обаче пропуснала три пратки с хероин поради закъсняла информация. За последната обаче били предупредени навреме.

Тримата адвокати на обвиняемите оспориха искането на прокуратурата и поискаха по-леки мерки за неотклонение. Адвокатът на Галя Асенова – Веско Георгиев пък посочи, че колективна, както и семейна отговорност, в България не съществува. Ако прокуратурата подозира съпругът Станимир в трафик на наркотици, това не означава, че жена му непременно носи отговорност за това престъпление, натърти юристът. Според него тя може несъзнателно да е помагала съпруга си. Освен това по българските закони не е длъжна да дава показания, които биха уличили съпруга й в престъпление, допълни адвокатът.

Съдът обаче намери, че може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението (Людмил Димитров) и съпричастността на Галя Асенова и Веселин Бъчваров към него.

Тримата могат да обжалват днешното решение на хасковските магистрати пред апелативния съд в Пловдив.

Тодор Кръшков

Галя Асенова крие лицето си
Людмил Димитров - Слюдата
Веселин Бъчваров-Буцата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Le
    lel
    6 -2
    12:49, 9 юни 2013
    ti si nadrobi negramotnost li
  • 2
    Ax
    Ax
    7 -2
    14:05, 9 юни 2013
    Всички в ъдърграунда знаят ,че Весо тъпото знаят , че е милионер а то виж от къдееее .....от такъв трафик билоооо
  • 3
    Сл
    Слюдата
    1 0
    09:45, 3 ное 2022
    Мухлясах се тук бе хора ! Преди се правих на бахтич в Хали Гали . Сега схм един вмирисан настъпан плъх.
Последни новини