Intel напуснат от главния технологичен директор

Технологичният директор и шеф на научно-изследователското подразделение на Intel Джъстин Ратнър напусна компанията по семейни причини, съобщи блогът на процесорния гигант.
По-късно Ратнър вероятно ще се завърне в Intel, но на друга позиция. Съгласно политиката на компанията, топ мениджърите не трябва да бъдат по-възрастни от 65 години.
Ратнър започна своята кариера в Intel през 1973-а и след шест години стана старши инженер. След неговото оттегляне служителите на подразделението Intel Labs минават на подчинение на президента Рене Джеймс, докато Intel не вземе друго управленско решение. От 16 май т.г. Intel има и нов генерален директор – това е Брайън Крзанич, който наследи на поста Пол Отелини.
Промените в ръководството на Intel са продиктувани от изместването на фокуса на индустрията и потребителите към мобилни устройства, където компанията не е водеща.
Наскоро Джъстин Ратнър съобщи пред журналисти, че Intel експериментира с няколко нови устройства, едно от които е умен часовник. Компанията е лидер в процесорите за персонални компютри, но при мобилните джаджи отстъпва на британския ARM Holdings.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини