Ердоган отправи остри критики срещу протестиращите

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган за пореден път отправи остри критики срещу участниците в масовите протести в страната за каузата на палатковия лагер в парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул и против военния преврат в Египет, съобщава телевизионният канал Ен Ти Ви. Турският премиер присъства на т.нар. „ифтар” (култова мюсюлманска вечерна софра след залез слънце по време на целия месец на Рамазан байрама – бел. на „Фокус”) в Истанбул и направи оценки на протестите в Турция и на военния преврат в Египет. 
По повод масовите протести на площад „Таксим” в Истанбул турският премиер констатира, че „там постоянно става ясно кой кой е” и използва израза „най-големият площад в Турция не е „Таксим”, а площад „Казълчешме” (площада в Истанбул, на който управляващата партия докара стотици хиляди привърженици от цялата страна за втория проправителствен митинг в деня, в който полицията атакува и разруши палатковия лагер в парка „Гези” – бел. на „Фокус”). 
По отношение на Египет Ердоган отново повтори любимата си фраза, че е „против всякакви преврати, независимо къде и срещу кого са” и обобщи: „Превратът е убиец на бъдещето на народите”, посочва телевизионният канал Ен Ти Ви.

Източник: фокус

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини