Ванчев: Изтеклите СРС-та с мен са орязани

Иван Ванчев

Окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев и шефката на Окръжния съд Миглена Тянкова бяха изслушани днес във Висшия съдебен съвет по повод изтеклите СРС-та с тяхно участие. В изтеклите в медиите подслушани разговори се коментира избора на бившия заместник-главен прокурор Камен Ситнилски за член на Висшия съдебен съвет.

Според Иван Ванчев в тези разговори няма нищо укоримо. „Смятам за съвсем нормално да се коментира между колеги кандидатурата на един или друг магистрат. Всеки от нас си има мнение. Но никога не е ставало дума за натиск върху някого да гласува по един или друг начин“, коментира за Haskovo.net Ванчев. Той допълни, че днешният разговор във ВСС и бил в някаква степен обиден за тях.

„Освен това имам основания да смятам, че някои от разговорите да предадени непълно. Например в разговора с Тодор Бояджиев, за който писахте тогава, си спомням, че ставаше дума за сватбата на неговата дъщеря. Направете справка с датите и ще се убедите. Ставаше дума за запазване на места в хотели за тържеството, а същия ден бе делегатското събрание във ВСС, което започна сутринта и продължи до късно. Човекът се притеснил и ми звъни. Точно тази част от разговора обаче е изрязана. Което вече говори за някаква манипулация, опит да се внушат определени неща“, каза още Иван Ванчев.

Според него самото използване на въпросните СРС-та (прокуратурата обяви, че те са законни) е много съмнително. „Специални разузнавателни средства по закон се използват за разкриване на тежки умишлени престъпления. В случая какво престъпление е разследвано“, попита Ванчев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини