Протест пред МЗХ заради смяната на Арабаджиев с Ибрямова

„Вън турския ятаган от Родопите", „Ботьо, достоен българин", „Айнур - подлога на Доган", ДПС - Долна Подлога Сган" – плакати с тези надписи се появиха пред сградата на министерството на земеделието днес като протест срещу назначаването на инж. Айнур Ибрямова за шеф на Южноцентралното горско предприятие.

Момчилградчанката смени Ботьо Арабаджиев, който получи лоша атестация за работата си.

В мотивите за освобождаването му е посочено изоставане в реализацията на дървесината – едва 38 на сто от началото на годината. Заповедта за уволнение е изпратена по пощата, но пък Арабаджиев е в болничен.

Служители от системата на предприятието, което стопанисва държавните горски територии в четири административни области - Смолян, Пазарджик, Пловдив и Кърджали, обявиха, че са категорично против кадровите промени. Носещите плакатите описаха уволнения Арабаджиев като професионалист, който е направил много за горското стопанство.

„Това назначение е политическо и настояваме за преразглеждането му", заяви Светлозар Филипов, организатор на протеста.

Той разказа, че вчера в МЗХ е била проведена среща по въпроса, която е продължила 45 минути, но за скандалното назначение са били отделени едва 5 минути.

Протестиращите издигнаха палатков лагер през Земеделското министерство и се заканиха да протестират всеки ден от 11.30 до 13 часа.

Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини